• IMG_6724.JPG

Awards

De ISO Group is al sinds de oprichting in 2002 een innovatief bedrijf.

Dit wordt niet alleen opgemerkt door de kweker die de machines van ISO Group erg waardeert in het dagelijks gebruik en in het proces van kweken van bloemen en planten, maar ook door organisaties en beurzen die middels uitgeschreven Awards de ISO Group waarderen voor de innovatiekracht van de nieuwe machines die ISO Group op de markt brengt.

Sinds de start van de GreenTech in 2014 zijn de machines bij iedere editie van de GreenTech genomineerd door de jury voor de GreenTech Innovation Award. Maar ook over de grenzen wordt ISO Group gewaardeerd voor de innovatieve machines die worden geproduceerd. 

Hieronder vindt u een overzicht van de 7 machines van ISO Group die in de loop der jaren door de verschillende jury's van de GreenTech maar ook door magazines zijn gewaardeerd met een award of nominatie voor de unieke technologie die ISO Group toepast in haar machines.

Winnaar GreenTech Innovation Award 2020

ISO Grade 8000 (Winnaar GreenTech Innovation Award 2020)

Ook in de laatste (virtuele) editie van de GreenTech in 2020 werd ISO Group genomineerd voor de GreenTech Innovation Award.

De ISO Grade 8000 is de jongste sorteermachine van ISO Group. De ISO Grade 8000 is tevens het beste voorbeeld van hoe de samenwerking tussen de partners Robovision en ISO Group kan leiden tot een innovatieve machine. De ISO Grade 8000 sorteert op basis van een 3D beeld dat wordt gemaakt van een jonge plant. De plant wordt beoordeeld en geanalyseerd op basis van de artificial intelligence software van Robovision en met behulp van de grijpertechnieken van ISO Group wordt de jonge plant vanuit de bron tray naar de doel tray geplaatst.

De jury prees in het jury rapport met name de samenwerking tussen ISO Group en Robovision. Door samen te werken en elkaar te versterken heeft ISO Group een machine ontwikkeld die zich onderscheid in het bestaande segment van sorteermachines.

Genomineerd GreenTech Innovation Award 2019

ISO Bulb Planting System (Genomineerd GreenTech Innovation Award 2019)

Ook in 2019 werd ISO Group genomineerd door de jury aangwezen door GreenTech voor in Innovation Awards.

In 2019 waren er 4 categorieen Innovation, Sustainability, Impact en Concept. Het ISO Bulb Planting System werd genomineerd in de categorie Innovation. Het ISO Bulb Planting System is het eerste systeem dat het mogelijk maakt om automatisch (tulpen)bollen op te planten. Het systeem dat mede dankzij de 3D Vision en Artificial Intelligence technlogie van Robovision het mogelijk maakt om de bollen te beoordelen waardoor de robotarmen in de machine de bollen op kan pakken en op de juiste manier kan plaatsen.

Winnaar Technology of the year Award 2018

ISO Cutting Planter 2500 (Winnaar Greenhouse Grower Technology of the Year Award 2018)

In 2018 werd door het Amerikaanse Greenhouse Grower magazine voor het eerst de Technology of the Year Award in het leven geroepen. Tijdens de beurs Cultivate in Columbus, Ohio in Amerika werden zowel de genomineerde als de winnaars bekend gemaakt.

De Technology of the Year Award werd dit jaar voor het eerst toegevoegd aan het Greenhouse Grower's Medal of Excellence program wat jaarlijks wordt georganiseerd om kwekers en nieuwe plant varieteiten te belonen en in het zonnetje te zetten.

Met de Technology of the Year Award is er ook ruimte voor leveranciers aan de tuinbouw die innoverende en baanbrekende technologieen worden geeerd.

Het bijzondere aan deze award is dat de genomineerden en de winnaar niet worden bepaald door een jury maar door de kwekers. Dit maakt de award bijzonder omdat de kweker zelf aangeeft welke innovatie hem echt gaat helpen de de industrie voor de kweker gaat veranderen.

Greenhouse Grower magazine heeft middels een enquete en een poll onder kwekers gevraagd welke technologie de markt gaat veranderen. De ISO Cutting Planter 2500 kwam hierin als winnaar naar voren. De ISO Cutting Planter 2500 maakt het mogelijk om volledig automatisch jonge onbewortelde stek in een tray of pot te steken. Een taak die tot voor kort altijd een handmatige handeling is geweest.  

Genomineerd GreenTech Innovation Award 2018

ISO Robot Plug Planting machine (Genomineerd GreenTech Innovation Award 2018)

Ook in het jaar 2018 werden er door de GreenTech de innovatie awards georganiseerd.

Dit jaar waren er prijzen in 4 categorieen: Innovation, Sustainability, Impact en Concept. De ISO Robot Plug Planting machine werd genomineerd in de catergorieen Innovation en Impact.

De ISO Robot Plug Planting Machine is de eerste machine die ISO Group heeft ontwikkeld waarop een robot op een rijdend platform is geplaatst. De robot maakt het mogelijk om pluggen met jonge planten ín de volle grond te planten. Het was voor de Lisianthus kwekers tot op heden niet mogelijk om het planten automatisch uit te voeren. Met behulp van de ISO Robot Plug Planting machine is dit wel mogelijk waardoor een zware en arbeidsintensieve handeling tot het verleden behoort. De ISO Robot Plug Planting machine plaatst de pluggen in de groeimaas in de kas, los van het automatiseren wordt de plug ook netter gepland en altijd op de juiste diepte.    

  

Winnaar GreenTech Innovation Award 2016

ISO PlantSampler (Winnaar GreenTech Innovation Award 2016 (Categorie Production))

In 2016 werd ISO Group voor het eerste in de geschiedenis van de GreenTech met 2 machines genomineerd voor de GreenTech Innovation Award. 

Zowel de ISO PlantSampler als de ISO Cutting and Planting 1800 machine werden door de jury genomineerd in de category Production.

In de categorie Production werd de ISO PlantSampler als winnaar verkozen.

De ISO PlantSampler maakt het voor veredelaars en onderzoekinstituten mogelijk om automatisch samples te nemen van jonge planten. Met behulp van 3D technologie en robotica kan het arbeidsintensieve proces van handmatig samples nemen van jonge planten voor DNA-sequentie worden geautomatiseerd. Dit maakt het proces van sampelen minder foutgevoelig en bedrijfszekerder. 

Genomineerd GreenTech Innovation Award 2016

ISO Cutting and Planting 1800 (Genomineerd GreenTech Innovation Award 2016)

In de editie van 2016 werd naast de ISO PlantSampler ook de ISO Cutting and Planting 1800 machine genomineerd in de categorie Production.

De ISO Cutting and Planting 1800 machine maakt het mogelijk om (pot) rozen automatisch te knippen en te steken. Met de ISO Cutting and Planting 1800 worden twee aparte handelingen in een machine gecombineerd. De operator hangt een rank in de machine en deze wordt door de machine verwerkt tot stekken en deze worden vervolgens direct gepland in de pot waarin de stekken kunnen groeien tot een potroos.   

Genomineerd GreenTech Innovation Award 2014

ISO Graft 1100 (Genomineerd GreenTech Innovation Award 2014)

Al in de eerste editie van de GreenTech in 2014 werd ISO Group genomineerd voor de GreenTech Innovation Award.

De ISO Graft 1100 was de tweede automatische entmachine die ISO Group op de markt bracht. De ISO Grade 1100 is de opvolger van de ISO Grade 1200. De ISO Grade 1100 was een goedkoper alternatief voor de ISO Grade 1200 en is meer flexibel op het gebied van de te gebruiken tray en kan daardoor flexibeler worden ingezet.

Scroll naar boven