• header-machine-16.jpg

Referenties: Kwekerij Waalzicht

De samenwerking tussen de ISO Group en Kwekerij Waalzicht is medio 2017 gestart voor wat betreft de ISO Robot Plug Planting machine. De ISO Group en Kwekerij Waalzicht kennen en elkaar al veel langer door het verleden van Kwekerij Waalzicht als Chrysantenkweker. Kwekerij Waalzicht heeft jaren chrysanten gepoot met de RoBoPlant. Vanuit dat verleden kwam de wens van Kwekerij Waalzicht nadat zij waren geschakeld naar Lisianthus om ook Lisianthus automatisch te kunnen poten met een ISO machine. Belangrijk was met name het verbeteren van de arbeidsomstandigheden, de snelheid en kwaliteit van het planten.

Wat andere klanten zeggen

Benieuwd naar wat andere klanten over ons te zeggen hebben?

Lees meer reviews

Arbeidsomstandigheden

In het half jaar dat de ISO Robot Plug Planter draait, heeft hij inmiddels meer dan 14 miljoen pluggen geplant. Het werken in een kas onder de temperaturen die worden gehanteerd in een Lisianthus kas zijn geen pretje. De vraag naar een automatische plantmachine liet dan ook niet lang op zich wachten, nadat Jan van Wijk van kwekerij Waalzicht was geschakeld van Chrysanten naar Lisianthus. 

“De machine doet het geweldig en het gehele traject is eigenlijk zonder problemen verlopen. Belangrijk was dat de machine niet moeilijk te bedienen is en dat de machine geen schade aan de plug en plant veroorzaakt. De machine is zo ontworpen dat hij gemakkelijk binnen een bestaande kwekerij kan worden ingezet.

Reden voor aanschaf van de machine en ontwikkeling van de machine was niet alleen arbeidsbesparing maar ook een hogere plantkwaliteit. Met de nieuwe grijpertechniek en slimme sensoren worden de planten keurig binnen de mazen geplant zonder dat deze de plug, plant of wortels beschadigt,” aldus Jan van Wijk van kwekerij Waalzicht.

Grijpertechniek

Bedieningsgemak
“De machine kan gemakkelijk met een persoon worden bediend zonder dat deze persoon hard hoeft te werken. Het maakt het werken in de warme kas zelfs een heel relaxte bezigheid. Er is voldoende tijd en ruimte om de machine te controleren en aan het werk te houden. Het is zelf mogelijk een volledige kap te planten zonder dat er teruggereden hoeft te worden naar het middenpad en met 18.000 pluggen per uur is de kap van 100 meter dan ook zo vol.” 

Unieke grijpertechniek
Het unieke zit hem bij de ISO Plug Planting machine niet alleen in het gebruik van robotarmen die planten in de kas, maar juist in de grijpertechniek. Deze grijpertechniek zorgt ervoor dat planten netjes, op diepte en zonder vervolgschade wordt geplant.
Iets wat de sector inmiddels ook heeft gezien. “We zijn dan ook blij dat we het komende half jaar nog 5 machines mogen bouwen,” aldus Wim van der Meijden, die blij is dat de ISO Robot Plug Planting machine met recht een innovatie is waar de gehele Lisianthus sector veel plezier aan gaat beleven. 

Scroll naar boven